fbpx
מג'יק טאץ צוות הרופאים

כל הטיפולים

שתלים דנטליים

שיניים חסרות יכולות לגרום ללא מעט מבוכה ולהשפיע על ההערכה העצמית. לכן אפשר להבין מדוע אנשים שאיבדו שיניים או שנדרשים לעקור אותן נתקפים לא פעם בחשש ממה שעתיד לבוא. גם טיפול השתלים, שנועד להחליף את השיניים שאבדו, יכול להיתפס כהליך ארוך או אפילו מפחיד. אולם הניסיון מלמד שככל שאנחנו מכירים יותר את התהליך ומגיעים אליו מוכנים – כך גם ההתמודדות איתו תהיה מוצלחת ונעימה יותר.

אז כדי לעזור לכם, להגיע מוכנים להשתלת השיניים, קחו כמה דקות לקריאת כל המידע החיוני על ההליך הנפוץ הזה:

מה זה בעצם שתל דנטלי?

טיפולים להשתלת שיניים נמנים עם ההליכים הנפוצים ביותר בשמירה על בריאות חלל הפה. למעשה, לא רבים יודעים שישראל נחשבת למעצמה בתחום השתלות השיניים בעולם, עם מספר הטיפולים הגבוה ביותר לנפש.

בטיפול לשחזור השן משתמשים בשני חומרים עיקריים – שתל וכתר. השתל הוא מעין בורג שמוחדר אל תוך הלסת במקום שורש השן שאבדה. הוא עשוי מחומר עמיד כמו טיטניום – שמצד אחד יחזיק לאורך זמן ומהצד השני ייקלט בצורה טובה בחלל הפה בלי לגרום לתופעות לוואי. הכתר הוא החלק הנראה לעין של השחזור. הוא עשוי מחומרים שנועדו להזכיר בהרכב, במרקם ובצבע את השן. לכך נשתמש בחומרים כמו חרסינה, זרקוניה או מתכות עם ציפוי מתאים.

כמה זמן אורך טיפול השתלים ובמה זה תלוי?

בחלק מהמקרים ניתן לבצע השתלת שיניים ביום אחד, אולם במקרים אחרים הדבר עשוי לקחת כמה שבועות או חודשים. משך הטיפול תלוי במצב הייחודי של המטופל ואנחנו במרפאה מחויבים לעשות הכול כדי לתכנן את ההליך שיאפשר קליטה תקינה של השתלים בחלל הפה – מבלי למהר ולהעמיד את המטופל בסיכון.

לכן, השלב הראשון והחשוב בתהליך הוא האבחון, שבו נבדוק אם העצמות הקטנות שתמכו בשן שאבדה ויתמכו בשתל – עדיין נמצאות במקומן ובנפח מספק. אם לא, ייתכן שיידרש טיפול נוסף להשתלת עצם שיעכב את התהליך ולא יאפשר השתלה מהירה. ישנם עוד גורמים שיכולים להשפיע על מידת ההתאמה לטיפול המהיר והם כוללים מחלות רקע כמו סוכרת או אוסטאופורוזיס וכן הרגלים כמו עישון או חריקת שיניים.

חשוב לציין כי משך הטיפול גם תלוי כמובן בכמות השתלים הנדרשת – האם מדובר בשתל אחד בלבד, כמה שתלים או שחזור מלא של חלל הפה. מספר השתלים משפיע כמובן על מורכבות התהליך.

גיא שרון מומחה השתלת שיניים

איך נערכים לטיפול השתלת שיניים?

השלב הראשון יהיה כאמור האבחון, שבו חשוב לעדכן אותנו על כל בעיה רפואית שעלולה להשפיע על הטיפול, על תרפות שאתם נוטלים וכן על הרגלים כמו עישון וחריקת שיניים. לאחר מכן נבצע צילומים לחלל הפה – רנטגן או CT וכן נבחן האם עליכם ליטול אנטיביוטיקה לקראת ההליך הרפואי. לקראת הטיפול מומלץ מאוד להפסיק לעשן ולהקפיד על שמירת ההיגיינה בחלל הפה.

האם הטיפול מסוכן?

שתלים דנטליים הם טיפול רפואי שמתבצע כבר כמה עשורים, כאשר היכולות של הרופאים, הציוד והחומרים שעובדים איתם רק הולכים ומשתכללים ככל שעובר הזמן. זהו טיפול שמבוצע כבר יותר מארבעה עשורים ושיעורי ההצלחה שלו מתקרבים למאה אחוזים.

עם זאת, בכל טיפול רפואי קיים כמובן סיכון כלשהו שחשוב להכיר. בהשתלת שיניים קיים סיכון מסוים לפגיעה בעצבים באזור הטיפול, פגיעה בסינוסים, קושי בקליטה של השתל בחלל הפה וכן זיהום. כדי להפחית את הסיכונים האלו יש לבחור ברופא מיומן שאתם סומכים עליו, לוודא שנעשה שימוש בחומרים איכותיים ולהישמע לכל הנחיות הצוות הרפואי במרפאת השיניים.

איך להבטיח שהשתלים יקלטו והטיפול יצליח?

אין ספק שמידת ההצלחה של הטיפול תלויה ברופא המטפל, באיכות חומרי השחזור ואם נודה על האמת – גם קצת במזל. עם זאת, ישנם כמה דברים שהמטופל יכול לעשות בעצמו כדי להבטיח טיפול מוצלח.

הדבר החשוב ביותר שתוכלו לעשות הוא להימנע מעישון, אשר משבש את זרימת הדם ופוגע בסיכויי ההצלחה של כל הליך רפואי. שנית חשוב שלא לאכול מזונות קשים, חמים או קרים מאוד – בייחוד בימים הראשונים.

שימו לב שאתם מגיעים למרפאה לביקורות לטיפולים במועדים שנקבעו ומקפידים בזהירות יתרה לשמר את בריאות חלל הפה. זה אומר לצחצח שיניים כנדרש ועם אביזרים מתאימים, להשתמש בכלים שמנקים בין השיניים וליטול אנטיביוטיקה אם קיבלתם הנחיה לעשות זאת.